Ste vedeli, da se gastronomski zgodovinarji in kulinarični strokovnjaki ne morejo zediniti o poreklu najbolj znane italijanske sladice? Eni trdijo, da izvira iz Toskane, spet drugi, da je nastala v pokrajini Veneto. Ni pomembno ☺, jaz sem ga delala že v vseh mogočih variantah. Kot klasičen tiramisu, v obliki torte in kot sladico v kozarcu. Tile tiramisu muffini so narejeni po malce spremenjenem receptu, po okusu so pa prav tako dobri, če ne še boljši kot klasičen tiramisu. Poskusite, ne bo vam žal.☺
SESTAVINE:
Muffini (skodelica je 3 dl):
4 jajca
skodelica in pol sladkorja
1 skodelica mleka
1 skodelica olja
2 skodelici in pol gladke moke
1 pecilni
Preliv:
2 dl vrele vode
3 žlice kave
1-2 žlici ruma
Krema:
2 dl sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
250 g mascarpone
zrnca burbonske vanilje
Potrebujete še:
plastično injekcijo ☺
kakav za posip
Priprava:
Skuhajte kavo in ohlajeni primešajte rum.
Pečico segrejte na 180 stopinj. V pekač za muffine zložite košarice.
Muffini:
Penasto umešajte jajca in jim postopno dodajte sladkor, mleko in olje. Na koncu dodajte
moko s pecilnim praškom in neprestano mešajte.
Košarice napolnite do 3/4 in muffine pecite približno 20 minut.
V tople muffine s pomočjo injekcije vbrizgajte preliv.
Krema:
Sladko smetano stepite s sladkorjem v prahu in zrnci burbonske vanilje. Nežno primešajte še mascarpone. Okrasite muffine in jih posujte z grenkim kakavom.
Dekoracija:
Pestra izbira košaric za muffine
Povpraševanje: