Temperature so (žal) vse nižje in če še niste bo treba počasi prižgati pečico ☺. Ste na tesnem s časom in bi sladico, ki bo hitro pripravljena, a hkrati zelooo okusna? Predlagam slastne muffine s svežimi figami in mandlji. So hitro narejeni, puhasti in sočni. In tako dobri, da jih v hipu ni več. Pečejo se 20 minut, ravno prav da pečica malce segreje stanovanje ☺. In iz prve roke – z veseljem jih bodo pojedli tudi otroci, brez da bi sploh opazili, da so glavna sestavina sveže fige ☺.
MUFFINI S FIGAMI IN MANDLJI
SESTAVINE:
Muffini:
100 g masla
3 jajca
75 g sladkorja
80 g mandljev
80 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
ščep soli
limonina lupinica
250 g svežih fig
50 g čokoladnih kapljic
pomarančna lupinica
Krema:
150 g mascarponeja
100 g grškega jogurta
100 ml sladke smetane
sladkor v prahu po okusu
PRIPRAVA:
Pečico segrejte na 180 stopinj in v pekač za muffine zložite košarice.
Fige očistite in jih narežite na cca. 1,5 x 1,5 cm velike kocke.
Maslo stopite in ohladite.
Mandlje grobo sesekljajte.
Moko zmešajte s pecilnim praškom, limonino lupinico in soljo.
Jajca penasto umešajte s sladkorjem. Dodajte moko z zgoraj navedenimi sestavinami
in dobro premešajte.
Masi dodajte čokoladne kapljice in mandlje in premešajte z lopatko.
Košarice napolnite do 3/4 in muffine pecite 20 minut.
Ko so pečeni, jih še 5 - 6 minut pustite v pekaču, nato jih ohladite na rešetki.
Krema:
Sladko smetano stepite.
Mascarpone zmešajte z grškim jogurtom in sladkorjem v prahu.
Mešanici mascarponeja dodajte stepeno sladko smetano in premešajte z lopatko.
Dekoracija:
Pestra izbira košaric za muffine
Povpraševanje: