Znamenite nemške torte nisem še nikoli pekla; priznam. Sem se pa z veseljem lotila muffinov v schwarzwaldski preobleki. In z veseljem sem eksperimentirala pri kremi.☺Okus stepene smetane brez dodatkov mi namreč ni všeč, zato sem ji dodala še skuto in limonino lupinico. In če bi morala izbirati med najbolj okusnimi muffini, bi se schwarzwaldski uvrstili zelo visoko na lestvico ☺.
SESTAVINE:
Muffini:
4 jajca
100 g sladkorja
1 vanili
50 g zmehčanega masla
75 g mletih mandljev
50 g ostre moke
1 žlica kakava
1 žlička pecilnega
Nadev:
100 g višenj iz kompota
1 dcl vode
2 žlici sladkorja
1 žlica pudinga (višnja, malina ali jagoda)
Krema:
2,5 dl sladke smetane
5 žlic pasirane skute
3 žlice sladkorja v prahu
limonina lupinica
PRIPRAVA:
Pečico segrejte na 180 stopinj. V pekač za muffine zložite košarice.
Muffini:
Rumenjake ločite od beljakov.
Rumenjake skupaj s sladkorjem mešajte nekaj minut, da postanejo gosti in svetli. Nato dodajte zmehčano maslo in hitro premešajte. Dodajte še mandlje moko, pecilni in kakav. Premešajte, da se sestavine povežejo.
Beljake s ščepom soli mešajte tako dolgo, da nastane trd sneg. Dodajte ga k prej pripravljeni masi in nežno premešajte.
Košarice napolnite do 3/4 in muffine pecite 15 - 20 minut.
Ko so muffin še topli s pomočjo kuhalnice naredite luknje na sredini. Naj bodo malo večje, da bo dovolj prostora za nadev.☺
Nadev:
Puding zmešajte z malo vode.
Višnjam dodajte vse ostale sestavine in jih kuhajte do vrenja. Nato dodajte še puding in kuhajte toliko časa, da se nadev zgosti. Z vročim napolnite muffine. Ohladite.
Krema:
Skuto zmešajte s sladkorjem v prahu in limonino lupinico.
Sladko smetano stepajte tako dolgo, da se začne gostiti. Dodajte skuto in stepajte tako dolgo, da se strdi.
Dekoracija:
Pestra izbira košaric za muffine
Povpraševanje: