Rdeč biskvit – kot naročen za valentinovo ☺ Red velvet je še ena od stvari, ki smo jo k nam uvozili iz ZDA. Ta živo rdeč biskvit ste v obliki torte ali muffinov zagotovo že zasledili v kakšnem filmu ali v časopisu. Gre namreč za sladico, ki praviloma ne sme manjkati na ameriških praznovanjih. Mene je red velvet navdušil iz več vidikov: barva (itak ☺ ), preprosta in hitra priprava ter odličen okus. Edini minus je ogromna količina sladkorja, ampak če količino zmanjšate – red velvet ni več to, kar bi moral biti ☺
SESTAVINE:
Muffini:
250 g presejane gladke moke
2 jajci
1 zvrhana jušna žlica kakava v prahu
115 g zmehčanega masla
300 g sladkorja (ja, veliko – ameriški recept ☺)
240 ml pinjenca
2 veliki žlici rdeče jedilne barve v pasti
1 žlička belega kisa
1 žlička sode bikerbone
pol žličke soli
Krema:
360 ml sladke smetane
230 g mlečnega namaza (ABC, Vivis,…)
230 g mascarponeja
1 vanili sladkor
115 g sladkorja v prahu
Potrebujete še:
sladkorne srčke
PRIPRAVA:
Muffini:
Pečico segrejte na 175 stopinj in v pekač za muffine zložite košarice za muffin.
V prvo posodo presejte moko, kakav in sol in premešajte.
V drugi posodi zmešajte pinjenec in jedilno bravo.
V tretji posodi zmiksajte maslo, vanili sladkor in sladkor. Miksajte tako dolgo, da bo masa gladka, brez grudic. Dodajte 2 jajci in nadaljujte z miksanjem. Izmenično dodajajte sestavine iz prve in druge posode. Miksajte tako dolgo, da dobite gladek biskvit.
V skodelico za čaj ali kavo (malo višjo) dajte sodo bikerbono in jo prelijte s kisom. Ko se speni, jo dodajte k biskvitu in znova zmiksajte.
Če se vam zdi barva biskvita prebleda, dodajte jedilno bravo (dokler ne dobite želenega odtenka) in premiksajte, da se biskvit poveže.
Košarice za muffine napolnite do polovite in pecite cca. 20-25 minut na 175°C. Če so muffini pečeni preverite z zobotrebcem – zapičite ga v sredino enega muffina. Če je zobotrebec čist, so pečeni ☺
Pečene muffine ohladite.
Krema:
Zmiksajte mlečni namaz, mascarpone, vanili sladkor in sladkor v prahu.
Ko dobite gladko maso, prilijte sladko smetano in miksajte tako dolgo, da dobite čvrsto kremo.
S kremo napolnite dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in okrasite muffine.
Dva, tri muffine lahko nadrobite in te “mrvice” posujete po okrašenih muffinih. Za piko na I na vsak muffin položite še sladkorni srček.