Ste vedeli, da naj bi bil v ZDA valentinovo edini dan, ko je ženski dovoljeno moškega zaprositi za roko ☺ Predvidevam, da vašega dragega niste oz. ne nameravate zaprositi, lahko pa ga očarate in mu za valentinovo podarite šopek cakepopsov. Priprava ni zahtevna in doslej še nisem srečala nikogar, ki ne bi maral teh mini tortic na palčki. Da bodo v znemenju ljubezni uporabite rdeče odtenke – od obliva do posipa. Pa na kakšen srček ne pozabite ☺
SESTAVINE:
Cake pops:
200 g poljubnega nadrobljenega biskvita
100 g mandljev – 70 g mletih in 30 g drobljenih
50 g mletih maslenih piškotov
50 g čokolade
50 g masla
1 žlica Nutelle
1 žlica marelične marmalade
po želji rum
Potrebujete še:
rdeče gumbke za oblivanje cake popsov
obarvan sladkor
sladkorne perle
PRIPRAVA:
Cake pops:
Čokolado in maslo stopite nad soparo in malce ohladite.
Zmešajte biskvit, mandlje in piškote. Dodajte Nutello, marmelado, rum in stopljeno čokolado z maslom. Dobro premešajte
Maso za nekaj ur postavite v hladilnik, da bo dovolj trda za oblikovanje kroglic.
Oblikujte kroglice in jih dobro ohladite.
Oblivanje cake popsov:
Sladkornim gumbkom dodajte 2 žlici kokosovega ali navadnega olja in jih raztopite nad soparo.
Ko je obliv tekoč in brez koščkov čokolade, ga ohladite na sobno temperaturo.
Konico palčke pomočite v obliv in jo zapičite v kroglico do nekje 2/3. (Ta čokoladni stik bo preprečil, da bi kroglice med oblivanjem padle iz palčk.)
Kroglice ponovno ohladite, da se obliv med kroglico in palčko strdi.
Ohlajene kroglice pomočite v raztopljen obliv in jih posujte s sladkornimi perlami ali obarvanim sladkorjem.
Končane cake popse dobro ohladite.