Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne prodajalne www.ljubezennaprviugriz.si v lasti podjetja Jelenin Sweet Butik, Jelena Vadnjal s. p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Jelenin Sweet Butik
Jelena Vadnjal s. p.
Tržaška cesta 43
1000 Ljubljana

Davčna številka: 58474722
Matična številka: 6909612

Transakcijski račun: SI56 3500 1000 1151 690, odprt pri BKS Bank
Telefon: 041 208 206

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Z registracijo v spletno prodajalno Ljubezen na prvi ugriz postanete član spletne prodajalne. Pravico do nakupa v spletni prodajalni imajo registrirani člani in gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni treba registrirati.

Ob registraciji v spletno prodajalno dobijo obiskovalci uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte ter geslo. Če želi uporabnik svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati, lahko to stori pri svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Spletna prodajalna Ljubezen na prvi ugriz se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-mail, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni prodajalni ažurirajo in pogosto spreminjajo. Cena v spletni prodajalni je ista tako za registrirane člane kot za goste spletne prodajalne. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno prodajalno in kupcem je v spletni prodajalni Ljubezen na prvi dotik sklenjena v trenutku, ko kupcu pošljem prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tistega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno prodajalno kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (t. j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne prodajalne.

Načini plačila

Ljubezen na prvi ugriz omogoča dve obliki plačila:

 • z gotovino ob prevzemu paketa preko GLS dostavne službe,
 • po predračunu (UPN nalogu, pri referenci navedite številko računa) na račun podjetja Jelenin Sweet Butik, Jelena Vadnjal s. p.,

Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 50,00 € so brezplačni, do 25,00 € je cena pakiranja in dostave 3,90 €. Pri znesku od 25,01 € do 49,99 € je cena pakiranje in dostave 2,00 €. 

Izdaja računa

Ljubezen na prvi ugriz po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, in sicer v pdf formatu na e-mail kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov žal ne morem upoštevati.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni prodajalni Ljubezen na prvi ugriz. Aktivno kodo boste našli na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico,
• na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišite kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kode za popust, se vrednost kode za popust samodejno odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila prejmete po e-mailu obvestilo, da je naročilo
  sprejeto. Članom spletne prodajalne so na ww.ljubezennaprviugriz.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Ljubezen na prvi ugriz lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43. členu ZVPot) pravico, da v 30-ih dneh podjetju na e-mail (info@ljubezennaprviugriz.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
 • Potrošnik mora najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik blago vrne na naslov: Jelenin Sweet Butik, Jelena Vadnjal s. p., Tržaška cesta 43, 1000 Ljubljana. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, neuporabljen, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter številko transakcijskega računa, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bom opravila v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila uporabljena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Varnost

Ljubezen na prvi ugriz uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

 • Ljubezen na prvi ugriz se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih
  podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
 • Ljubezen na prvi ugriz za nedoločen čas hrani sledeče podatke registriranih
  članov: ime in priimek, e-mail, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • Ljubezen na prvi ugriz navedene osebne podatke uporabi izključno za
  potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s člani.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim
  osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-maila, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ljubezen na prvi ugriz bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo spletna
  prodajalna izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti
  spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Ljubezen na prvi ugriz omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik
  spletne prodajalne, pred dokončno objavo pa jih pregleda Jelena Vadnjal. Spletna prodajalna ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in spletni prodajalni dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ljubezen na prvi ugriz ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v njegovem poslovnem interesu, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Ljubezen na prvi ugriz.

Pravno obvestilo 

Spletna prodajalna Ljubezen na prvi ugriz in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti podjetja Jelenin Sweet Butik, Jelena Vadnjal, s. p..

Omejitev odgovornosti

Ljubezen na prvi ugriz se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da mi včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bom kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

Ljubezen na prvi ugriz spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Hkrati se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-maila info@ljubezennaprviugriz.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V petih delovnih dneh bom potrdila, da sem prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bom obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Zavedam se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si po svojih najboljših močeh prizadevam, da se morebitni spori rešijo sporazumno.