Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Velikonočna lešnikova gnezda

ČOKOLADNA GNEZDAČe imate radi lešnike, je to prava sladica za vas. Za pripravo gnezd ne potrebujete pečice in so hitro pripravljena, da o okusu sploh ne govorim. Jaz sem jih sicer naredila za veliko noč (ker zaenkrat še ne pečem potic ☺); če jih povaljate v mletih lešnikih, pa so lahko del sladkih krožnikov ob različnih priložnostih – poroke, rojstni dnevi ipd. Še to: so idealna sladica, če ste na tesnem s časom, saj jih lahko naredite tudi 3, 4 dni prej. Seveda jih morate v tem primeru skladiščiti v hladnem, suhem prostoru.

SESTAVINE:

2 dl vode

200 g sladkorja

150 g masla

100 g čokolade

150 mletih lešnikov

250 g mletih maslenih piškotov

 

Potrebujete še:

čokoladni namaz (Nutella, Viki krema, Lino lada)

mleti lešniki za posip

 

Priprava:

Vodo, sladkor, maslo in čokolado dajte v kozico in segrevajte tako dolgo, da se sestavine stopijo.

Malenkost ohladite, nato pa dodajte piškote in lešnike.

Ko se masa ohladi in zgosti oblikujte gnezda – najprej oblikujte kroglice in jih rahlo sploščite, nato s kuhalnico naredite luknjo na sredini.

Pripravljena gnezda s pomočjo dresirne vrečke napolnite s čokoladnim namazom.

* Nasvet: proces ohlajanja mase lahko pospešite tako, da jo daste za nekaj ur v hladilnik ali skrinjo.

* Namig: končana gnezda naj obvezno prespijo v hladilniku, ☺ da se malce posušijo in predvsem strdijo.

 

Povpraševanje:

info@ljubezennaprviugriz.si

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: