Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Tradicionalni Clafoutis

Nisem posebej strastna ljubiteljica češnjevih sladic. Edina, ki me je zaenkrat prepričala, je francoski clafoutis (prebere se klafuti). Preprost in hiter za pripravo, lahek in dovoljuje improvizacijo.☺ Nobene posebne filozofije – češnje se razporedijo po pekaču in prelijejo z maso, ki je malo bolj gosta od mase za palačinke. Clafoutis ni biskvit, temveč bolj spominja na puding. Tradicionalni je brez hrustljavega posipa, jaz sem ga dodala – zaradi hčerke, seveda. ☺

SESTAVINE:

Masa:

170 ml mleka

60 g gladke moke

75 g sladkorja v prahu

1 vanili

3 jajca

50 g masla

 

Hrustljavi posip:

60 g hladnega masla

1/2 skodelice rjavega sladkorja

1/3 skodelice gladke moke

1/2 žličke cimeta

50 g ovsenih kosmičev

70 g sesekljanih orehov, mandljev ali lešnikov

 

Potrebujete še:

600 g očiščenih in izkoščičenih češenj
maslo za premaz pekača

 

PRIPRAVA:

Masa:

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Pekač premera 24 cm premažite z maslom.

Češnje razporedite po pekaču.

Mleko segrejte do vrenja in v njem raztopite maslo.

Posebej zmešajte moko, sladkor v prahu in vanili. Enega za drugim dodajte jajce. Dobro premešajte. Prilijte mleko z maslom in še enkrat temeljito premešajte.

Prelijte preko češenj in pecite približno 40 minut. Če se odločite za hrustljavi posip, ga razporedite po masi.

Hrustljavi posip:

Maslo narežite na manjše koščke. Dodajte vse ostale sestavine in pregnetite, da dobite
mrvičasto maso. Razporedite po masi in pecite približno 40 minut.

 

Povpraševanje:

info@ljubezennaprviugriz.si

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: