Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Tiramisu muffini

Ste vedeli, da se gastronomski zgodovinarji in kulinarični strokovnjaki ne morejo zediniti o poreklu najbolj znane italijanske sladice? Eni trdijo, da izvira iz Toskane, spet drugi, da je nastala v pokrajini Veneto. Ni pomembno ☺, jaz sem ga delala že v vseh mogočih variantah. Kot klasičen tiramisu, v obliki torte in kot sladico v kozarcu. Tile tiramisu muffini so narejeni po malce spremenjenem receptu, po okusu so pa prav tako dobri, če ne še boljši kot klasičen tiramisu. Poskusite, ne bo vam žal.☺

 

SESTAVINE:

Muffini (skodelica je 3 dl):

4 jajca

skodelica in pol sladkorja

1 skodelica mleka

1 skodelica olja

2 skodelici in pol gladke moke

1 pecilni

 

Preliv:

2 dl vrele vode

3 žlice kave

1-2 žlici ruma

 

Krema:

2 dl sladke smetane

100 g sladkorja v prahu

250 g mascarpone

zrnca burbonske vanilje

 

Potrebujete še:

plastično injekcijo ☺

kakav za posip

 

Priprava:

Skuhajte kavo in ohlajeni primešajte rum.

Pečico segrejte na 180 stopinj. V pekač za muffine zložite košarice.

 

Muffini:

Penasto umešajte jajca in jim postopno dodajte sladkor, mleko in olje. Na koncu dodajte
moko s pecilnim praškom in neprestano mešajte.

Košarice napolnite do 3/4 in muffine pecite približno 20 minut.

V tople muffine s pomočjo injekcije vbrizgajte preliv.

Krema:

Sladko smetano stepite s sladkorjem v prahu in zrnci burbonske vanilje. Nežno primešajte še mascarpone. Okrasite muffine in jih posujte z grenkim kakavom.

 

Dekoracija:

Pestra izbira košaric za muffine

 

Povpraševanje:

info@ljubezennaprviugriz.si

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: