Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Puhasta torta z malinami in čokolado

PUHASTA TORTA Z MALINAMI IN ČOKOLADOCheesecake, ki to ni. Po mojem mnenju ena najboljših tort – lahka, polnega čokoladnega okusa, z nežno kremo iz malin in bele čokolade. Testna verzija je bila narejena s kremo iz robid, a me, čeprav jih obožujem, v tem receptu niso prepričale. 1:0 za maline – definitivno!

Ne vem, če sem katero od tort naredila tolikokrat kot tole. Nazadnje za poroko mojih dragih prijateljev Nika in Jasmine in eden od svatov jo je opisal z besedo: “Erotično!”☺ Ko jo boste poskusili, boste vedeli zakaj.

 

SESTAVINE:

Biskvit:

200 g čokolade za kuhanje

85 g zmehčanega masla

vanili

4 jajca

ščep soli

80 g rjavega sladkorja

 

Čokoladna krema:

375 ml sladke smetane

340 g čokolade

3 žlice vode

3 žlice sladkorja

3 rumenjaki

 

Krema iz malin in bele čokolade:

450 g zamrznjenih malin

1 želatina

1 žlica sladkorja

170 g bele čokolade

250 ml sladke smetane

 

PRIPRAVA:

Biskvit:

Pečico segrejte na 160 stopinj.

Pekač premera 24 cm obložite s peki papirjem.

Na pari stopite čokolado in maslo. Premešajte in pustite, da mešanica počiva 5 minut (brez mešanja).

Čokoladni mešanici dodajte vanili, rumenjake (enega za drugim) in dobro premešajte.

Beljake s ščepom soli stepite v trd sneg. Dodajte polovico sladkorja in premešajte; nato še drugo polovico sladkorja in spet premešajte.

Tretjino beljakov nežno vmešajte v čokoladno maso, nato dodajte še preostali sneg iz

Beljakov in temeljito premešajte.

Biskvit pecite 15-18 minut, nikakor več!

*Opomba: ker je biskvit brez moke, je, ko je pečen zelo nežen in lahko hitro razpade, zato ga zelo previdno prestavite na servirni pladenj.

* Nasvet: servirni pladenj položite na biskvit, hitro obrnite, tako da bo peki papir zgoraj. Slednjega odstranite šele, ko je biskvit popolnoma ohlajen!

 

Čokoladna krema:

Čokolado stopite na pari in jo nekoliko ohladite.

Sladko smetano stepite.

V kozico dajte vodo in sladkor in pustite, da sirup vre 5 minut.

Rumenjake stepite na najmanjši hitrosti. Med neprestanim mešanjem k rumenjakom vlivajte sirup. S tem bodo rumenjaki termično obdelani in ni skrbi zaradi salmonele.☺

Rumenjake zmešajte s stopljeno čokolado.

V čokoladno kremo dodajte tretjino sladke smetane in nežno premešajte, nato še preostanek stepene sladke smetane.

Prelijte preko čokoladnega biskvita in torto postavite v hladilnik.

 

Krema iz malin in bele čokolade:

Maline odmrznite, spasirajte s palčnim mešalnikom in “pire” precedite, da dobite čimveč soka.

Želatino pripravite po navodilih na vrečki.

Sok zmešajte z žlico sladkorja in pustite vreti 5 minut oziroma tako dolgo, da se sirup zgosti in dobite približno 125 ml pireja.

Belo čokolado nalomite na koščke, prelijte z malinovim pirejem in pustite počivati 3 minute – brez mešanja.

Čokolado in malinov pire premešajte.

Sladko smetano stepite. Dodajte mešanico bele čokolade in malinovega pireja ter temeljito premešajte.

V kremo dodajte stopljeno želatino, hitro premešajte in prelijte preko čokoladne kreme.

Torta naj čez noč počiva v hladilniku.☺

 

Dekoracija:

Tičino figurice

 

Povpraševanje:

info@ljubezennaprviugriz.si

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: