Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

PITE

  • 23. 8. 2016

    Hrustljava slivova pita

    Imate radi slive? Odlično; potem morate poskusiti hrustljavo slivovo pito, ki je –iskreno–nesramno dobra in hitro pripravljena. Ne bo vam vzela veliko časa, ne bo kupov umazane posode, po peki pa vam bo stanovanje še nekaj časa omamno dišalo. Čeprav vedno pravim, da morajo sladice “prespati” v hladilniku, lahko tole napadete še mlačno, ko je najboljša... preberi vse
  • 29. 10. 2015

    Jesenska pita z zlatimi lističi

    Kdo pravi, da so buče dobre samo za juhe, rižote,…? ☺ Sladek bučni pire je odlična sestavina za muffine, cheesecake, pa brownije ali pite. Jaz sem se odločila za slednjo; v kombinaciji z borovnicami in za piko na i dodala še 24 karatne zlate lističe. Sem morala preveriti, kako se obnesejo ☺ Tudi po dveh dneh v hladilniku so ostali isti – vlaga jim ... preberi vse
  • 25. 9. 2015

    Jabolčna pita s hrustljavim posipom

    Pita, ki jo pogosto delam, ker jo ima hči zelo, zelo rada. No, če sem iskrena, do testa sploh ne pride, do jabolčnega nadeva občasno, hrustljavi posip pa obožuje in bi ga lahko jedla vsak dan. Pita je hitro pripravljena, ni presladka in s kozarcem mleka je odličen zajtrk. ☺ Še nasvet: namesto svinjske masti lahko podvojite količino masla, a – iz prve rok... preberi vse
  • 25. 9. 2015

    Čokoladna pita

    Pita, ki sem jo prvič naredila za obisk nekdanjih sodelavcev Ote in Roka. Meni zelo ljuba prijatelja, čokoholika z veliko začetnico ☺. Dolgo sem kolebala, katero čokoladno sladico naj izberem in na koncu sem pristala pri čokoladni piti, ki se je izkazala za zadetek v polno. Je hrustljava, mehka, ravno prav čokoladna in se kar topi v ustih. Priprava pa hitra i... preberi vse
  • 15. 9. 2015

    Tradicionalni Clafoutis

    Nisem posebej strastna ljubiteljica češnjevih sladic. Edina, ki me je zaenkrat prepričala, je francoski clafoutis (prebere se klafuti). Preprost in hiter za pripravo, lahek in dovoljuje improvizacijo.☺ Nobene posebne filozofije – češnje se razporedijo po pekaču in prelijejo z maso, ki je malo bolj gosta od mase za palačinke. Clafoutis ni biskvit, temveč bo... preberi vse

5 artiklov

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: