Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Išlerji

IŠLERJINa tečajih za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije (za izdelavo slaščic, kruha, pekovskih izdelkov in testenin) so nam že uvodoma razložili, da nas bodo naučili zgolj osnov. Naj ne pričakujemo preveč, saj ne bomo pripravljali sladic, ki so trenutno in – denimo makrone, cheesecake, sladice v kozarcih ipd. In res smo ostali zgolj in samo pri osnovah. Če nič drugega, so pa tovarišice uslišale mojo željo in me oziroma nas naučile izdelovati išlerje, sicer No. 1 sladico mojega moža ☺.

SESTAVINE:

Išlerji:

500 g moke

333 g margarine

166,5 g sladkorja v prahu

50 g mletih orehov

75 g jajc

vanili

limonina lupinica (po okusu)

cimet (po okusu)

 

Pariška krema:

250 g čokolade za kuhanje

2,5 dl alpske smetane

rum po okusu

 

Čokoladna glazura:

100 g čokolade

50 g masla

 

Potrebujete še:

mandlje v lističih

 

PRIPRAVA:

Išlerji:

Margarino in sladkor v prahu premešajte, dodajte jajca in vanili.

Moko zmešajte z orehi in postopno dodajajte k prej pripravljeni masi.

Ne gnetite predolgo, da se testo ne vname.

Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga dajte za najmanj 1 uro v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Ohlajeno testo razvaljajte, narežite z okroglim izrezovalcem premera 8 cm in pecite približno 10 minut, da postanejo zlato rumeni.

Pečene išlerje ohladite.

 

Pariška krema:

Sladko smetano zavrite, dodajte narezano čokolado in kuhajte na zmernem ognju 3 minute.

Kuhano kremo ohladite.

Ohlajeno kremo stepajte, da naraste in spremeni bravo.

Na koncu dodajte še rum in premešajte.

Išler obrnite, nanj nabrizgajte pariško kremo in ga pokrijte z drugim piškotom.

 

Čokoladna glazura:

Čokolado narežite in stopite nad paro.

Stopljeni čokoladi gladko primešajte zmehčano maslo.

Išlerje glazirajte s čokoladnim oblivom in posujte z mandljevimi lističi.

 

Povpraševanje:

info@ljubezennaprviugriz.si

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: