Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Domača salama

Čokoladna salamaSalama, ki jo, če je dovolj ohlajena, lahko narežete kar na mesoreznico.☺ Je sploh treba posebej izpostavljati, da so nad njo navdušeni predvsem moški; tudi tisti, ki po glavni jedi namesto sladice raje izberejo pršut?☺ Upoštevajte, da so količine sestavin približne, saj jih, ko sem jo delala prvič, nisem tehtala. Masa mora biti kompaktna; dovolj trda, da jo boste lahko oblikovali v salamo. Če je premehka, dodajte piškote (lahko mlete), če se vam zdi pretrda, pa malo mleka ali sladke smetane (tekoče).

SESTAVINE:

200 g piškotov (nalomljenih na večje kose)

100 g masla

100 g sladkorja v prahu

50 g kakava

250 g stopljene mlečne čokolade

150 g stopljene čokolade za kuhanje

100 g mletih mandljev (ali orehov, lešnikov,…)

100 g praženih lešnikov (celih)

50 g brusnic (celih)

50 g pistacij (celih)

rum po okusu

 

Potrebujete še:
sladkor v prahu

prozorno folijo za živila

bambusovo podlogo za zvijanje sušija

 

Priprava:
Maslo in čokolado stopite na pari in malo ohladite.

V posodi zmešajte piškote, sladkor v prahu, kakav, mandlje, lešnike, brusnice in pistacije.

Mešanici dodajte stopljeno čokolado, maslo in rum in zelo dobro premešajte.

Maso na delovni površini oblikujte v salamo.

Prozorno folijo posujte s sladkorjem v prahu, nanjo položite salamo in tesno povijte. Na koncih folijo zvežite (lahko uporabite tudi gumici).

Salamo zavito v folijo položite na bambusovo podlogo za zvijanje sušija in zavijte. S tem bo salama dobila črtast vzorec ☺.

 

Povpraševanje:

info@ljubezennaprviugriz.si

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: