Loading...

0

Ni artiklov v košarici.

Angelski poljubi

Še dobro leto nazaj sem govorila, da jaz piškotov nikoli ne bom pekla. 1. iskreno – ker se mi jih ne ljubi, saj mi vzamejo čisto preveč časa in 2. ker je peka piškotov v domeni moje mame, ki mimogrede tort ne peče, pa če ji dam 100 receptov – hihihi. Ampak ja, zarečenega kruha se največ poje ☺ Zdaj jih v restavraciji Putr pečem skoraj vsak dan (ker sem sama tako predlagala – ups ) in imam pri piškotih 3 kriterije: hitra priprava, sestavine, ki so v domačih shrambah in božanski okus. Vam povem tile Angelski poljubi bodo zmanjkali še preden boste rekli keks  ☺ 

 

SESTAVINE:

140 g gladke moke

140 g ostre moke

25 g kakava

120 g zmehčanega masla

150 g sladkorja

30 g vanili sladkorja

1-2 žlici mleka

burbonska vanilija (lahko izpustite)

ščep soli

 

Potrebujete še:

cca. 150 g grobo sekljanih lešnikov (lahko tudi orehi ali mandlji)

1-2 beljaka (nestepena)

Nutella

 

 

PRIPRAVA:

Iz zgoraj navedenih sestavin zamesite testo. Ovijte ga v prozorno folijo in ga pol ure pustite v hladilniku.

Ko je testo ohlajeno oblikujte kroglice iste velikosti – približno 15 gramov (1 kroglica).

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Na pekač položite peki papir.

Vsako kroglico pomočite v beljak, povaljajte v grobo mletih lešnikih in zložite na pekač. Med kroglicami naj bo cca. 5 cm razmaka.

Z žličko ali npr. vinskim zamaškom iz plute (tako delam jaz J) naredite luknjice v kroglicah – rahlo pritisnite na sredino kroglice.

Pecite cca. 12 – 15 minut in ohladite.

Nutello zmešajte – ne sme biti pretrda, saj jo boste težko brizgali. Jaz sem uporabila velik okrogli nastavek, lahko pa samo dresirni vrečki odrežete konico in nabrizgate Nutello.

 

Dodaj odgovor

Prednosti nakupa v spletni prodajalni LJUBEZEN NA PRVI UGRIZ: